Крос-культурний аналіз насильства з боку інтимного партнера в Нігерії та втручання соціальних працівників

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20535/2308-5053.2020.1(45).226352

Ключові слова:

cross cultural; intervention; intimate partner; violence; social work

Анотація

Проблема явища насильства значна для нашого оточення, вона має підґрунтя у вигляді ґендерних упереджень та традицій, які глибоко узгоджуються з патріархальним шаблоном, що панує у багатьох громадах і країнах, таких як Нігерія. У дослідженні проводиться крос-культурний аналіз насильства з боку інтимного партнера та заходів, що вживаються соціальними працівниками як панацеї у вирішенні біди. Досліджувалися дані про пари, що зустрічаються, подружжя та соціальних працівників. З використанням методу простої випадкової вибірки до дослідження було залучено 80 пар та 20 соціальних працівників, усього 100 учасників зі штатів Едо та Дельта, Нігерія. Два тестові бали корелювали, вони були використані для вирахування коефіцієнта кореляції Пірсона. У результаті коефіцієнт становив 0,86. Зібрані дані аналізували за допомогою описової статистики; середнє та стандартне відхилення за середнім критерієм 2,5 використовувалося для проведення крос-культурного аналізу насильства з боку інтимного партнера та втручання соціальних працівників. Висновки показують, що насильство з боку інтимних партнерів здійснює глибокий культурний вплив на сімейне походження, релігійні вірування, виховні й негативні культурні погляди щодо жінок, широкомасштабний соціальний культурний вплив фізичних травм, психічний, емоційний чи психологічний вплив на жертв та їхніх дітей. Ще багато чого варто зробити для припинення такого лихого явища, як насильство з боку інтимного партнера, оскільки соціальні працівники можуть допомагати постраждалим раннім втручанням та наданням широкого спектра послуг включно з юридичним втручанням, культурною підтримкою, інформаційно-просвітницькою кампанією та консультаціями.

Посилання

Adewale R. Violence in the family: A preliminary investigation and overview of wife battering in Africa. Journal of International Women’s Studies, 2007. No. 9(1), pp. 234–252. URL: https://vc.bridgew.edu/ jiws/vol9/iss1/13/

Arenella K.M. Perception of domestic violence: Leaving vs staying in abusive relationships. Theses. Paper 408. 2014. URL: http://scholarship.claremont.edu/scripps_theses/408Arinze-.

Arinze-Umobi C. Domestic violence against women in Nigeria: A legal anatomy. Onitsha : Folmech Printing and Pub. Coy Ltd. 2008.

European Union Agency for Fundamental Rights Violence against women: An EU-wide Survey. Luxembourg : Publications Office of the European Union. 2014.

Flake D.F. Individual, family, and community risk markers for domestic violence in Peru. Violence Against Women, 2005. No. 11(3), pp. 353–373.

Knapp M.S., & Plecki M.L. Investing in the renewal of urban science teaching. Journal of Research in Science Teaching, 2001. No. 38(10), pp. 1089–1100.

Migliaccio T.A. Marginalizing the battered male. The Journal of Men’s Studies, 2001. No. 9(2). Рp. 205–226.

National Association of Social Workers, NASW. Social Justice Brief. 2018. URL: https://www.socialworkers.org/LinkClick.aspx?fileticket=WTrDbQ6CHxI%3D&portalid=0.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-12-14

Номер

Розділ

Соціологія