Демократія: досвід і погляд в майбутнє

Автор(и)

  • С. М. Мотрен Львівський національний університет імені Івана Франка, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20535/2308-5053.2012.2(14).123074

Ключові слова:

демократія, інституціональна модель, конституційний лібералізм, глобальний суспільний порядок

Анотація

У статті розглядаються амбівалентні аспекти сприйняття та означення демократичної форми суспільного устрою. Акценти поставлено на співставленні сильних і слабких сторін рефлексії демократії. Дано короткий огляд історії розгортання демократії в світі. Автор подає своє бачення майбутнього демократичної політичної моделі, на основі чинників, що забезпечують істотні переваги демократії, порівняно з іншими видами політичного режиму, та здатні, на його думку, спричинитись до побудови глобального демократичного порядку.

Біографія автора

С. М. Мотрен, Львівський національний університет імені Івана Франка

аспірант кафедри теорії та історії політичної наукиЛьвівського національного університету імені Івана Франка

Посилання

Головенько В.А. Молодіжний рух в Україні: історія та сьогодення / В.А.Головенько // Рідна школа. – 1993. - №5. – С.15-17.

Кулик В. Молода Україна: сучасний організований молодіжний рух та неформальна ініціатива / В. Кулик, Т. Голобуцька, О. Голобуцький. – К. : Центр дослідження проблем громадянського суспільства, 2000. – 460 с. – (Дослідження).

Корнієвський О. А., Якушик В. М. Молодіжний рух та політичні об’єднання в сучасній Україні / О. А. Корнієвський, В. М. Якушик. – К. : Київ. братство, 1997. – 132 с.

Плоский К. В. Молодіжний громадський рух як чинник державотворення в Україні : дисертація на здобуття вченого ступеня кандидата кандидата наук з державного управління: 25.00.01 / Плоский Костянтин Вікторович. - К., 2009.- 238 с.

Барабаш В., Булавін О., Гатенюк А. Молодіжний і дитячий рух в Україні: історія і генезис / В.Барабаш, О.Булавін, А.Гатенюк. - К. -1993.- 79с.

Головенько В.А. Український молодіжний рух у XX столітті (історико-політологічний аналіз основних періодів) / В.А.Головенько.– К.: А.Л.Д., 1997.- 160с.

Сусоров В. Молодежное движение на Херсонщине в начале ХХ века. / В.Сусоров.- Херсон. - 1997.- 35с.

Молодіжний та жіночий громадські рухи на Херсонщині. Довідник. Випуск 4. / [упоряд.: О.Пак, В.Писарчук, О.Черних , за ред.: В.Купрія. - Херсон: Молодіжна організація «Нова генерація», 2004. - 54с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-01

Номер

Розділ

Політологія